Publikumsinfo

Billetter kjøpes ved inngang. Se terminliste for oversikt over arrangmentsdatoer.

Videofilming/fotografering/lydopptak er kun tillatt for privat bruk!
Powerdrift vil ha egne profesjonelle fotografer/videografer som skal dekke alle arrangementene for senere videoproduksjon.


Hva er drifting?

Ny bilsportsgren i Norge som kort fortalt er en meget publikumsvennlig, spektakulær, høyenergi-oppvisning i bilkontroll. Drifting føreren skal igjennom en på forhånd oppsatt sløyfe bestående av et antall svinger. Den arrangeres som en konkurranse hvor to og to kjører mot hverandre og hvor den beste går videre etter å ha fått flest poeng utifra inngangshastighet, vinkel, sporvalg og showfaktor. Det kjøres først en kvalifisering hvor de 16 beste går videre til ”Best 16 finale”. Der kjøres det to og to mot hverandre i en stige hvor tilslutt de to beste møtes i finalen.

 

Drifting er den raskest voksende motorsportsgrenen i Verden i dag. Fra utspringet sitt fra ungdommer som ”driftet” rundt på Japanske fjellveier for noen tiår tilbake og frem til i dag hvor det arrangeres store lands-finaler verden over. Har også fra 2003 hatt D1 All-Star World Championship som har samlet alle de beste førerne i Verden for en Verdens finale. 15-16 november 2008 ble det igjen arrangert VM i drifting og da under FormulaD sine vinger. Dette ble kalt Red Bull Drifting World Championship, hvor også vår egen Fredric ”Halllon” Aasbø deltok og havnet tilslutt på en solid 11.plass.

Se kort teaser fra løpet her: http://www.vimeo.com/2339556
Som det store Amerikanske bilbladet ”Sportscar” skrev etter å ha dekket det føste D1 arrangementet i USA: ”Det er som den siste runden av det mest spennende bil race du noen gang har opplevd, repetert om igjen og om igjen…) 

 

Som ekstremsporten den er avgjøres den ikke etter hvem som er raskest eller krysser målstreken først. Drifting bedømmes av et dommerpanel på samme måte som Snø brett kjøring, freestyle BMX, Motocross, Skateboard kjøring osv. En drifting konkurranse består av en serie av elimineringsrunder hvor to førere ”sklir” med bilene sine, side om side, gjennom en kort trase` bestående av f.eks kun 3-5 svinger. En tandem ”Drift Battle” består av av to runder hvor deltagerne bytter på å ligge foran. Dommerpanelet vil utifra kriterier som inngangshastighet, vinkel på ”sladden”, linje (idealspor), evnen til å herme etter føreren foran og helst legge seg helt inntil, og showfaktor (røykmengde og fremtoning) dele ut ti poeng til de to førerne. Er det uavgjort dømming vil førerne få 5 poeng hver. Altså 5-5. Er den ene litt overlegen den andre blir det 6-4. Får den ene deltageren f.eks en snurring hvor han mister kontrollen over bilen, eller annet graverende vil det dømmes 10-0. Den med flest poeng etter de to rundene går videre til neste elimineringsrunde. Vi starter med 16 som blir til 8 så 4 og tilslutt semifinale og finale.

 

Det kjøres først på dagen kvalifiseringsrunder hvor en og en kjører alene igjennom sløyfa hvor dommerne gir poeng etter de samme kriteriene (bortsett fra å herme etter han foran) Her gir man 100 poeng for en perfekt gjennomførelse og man gir trekk for feil. De 16 beste etter kvalifiseringsrundene går da videre til de over nevnte tandem kjøringene.

  

Litt fakta:

D1, www.d1gp.co.jp – Japans største drifting serie med grundere som var blant de første i verden til å arrangere større drifting konkurranser. Driftingen har deretter spredd seg til store deler av verden med USA i spissen. Formula D, www.formulad.com i USA. I Europa har vi for tiden tre serier, King of Europe, www.kingofeurope.net, EDC, www.europeandriftchampionship.eu og Pro Drift European series www.prodriftseries.com. Norden har sin www.nordicdriftingseries.com. I Sverige finnes kun en serie, Swedish drifting Series www.swedrift.com. I finland finnes to serier hvor X-treme Drift Challenge er den som er den desidert største. www.x-treme.fi  

I Norge er det for tiden kun en fungerende serie, www.powerdrift.no som presenteres her.

 

Powerdrift startet opp i juni -07 av Kenneth Moen og Tom Ole Svendsen, og har fra sesongen 2010 med flere sentrale aktører. Powerdrift er en profesjonell arrangør av Drifting konkurranser i Norge med en fot også innenfor Det Nordiske markedet. Drives i dag av:

Tom Ole Svendsen: Har ingen bakgrunn fra tidligere innen bilsport (kun MC) men har drevet med drifting siden 2003 og hevdet seg godt med flere seire i grenen bl.a i Finland, og seier i det første offisielle løpet i Norge 21 oktober 2006. Driver også til daglig med bilimport/salg igjennom Japan Auto AS. Har vært tre ganger i Japan og studert hvordan D1 legger opp sine arrangementer.   


Powerdrift serien 2011
besto av til sammen 5 runder og har i løpet av sesongen og frem til i dag snart 400 registrerte førere. Steffen Rudsengen vant serien i 2011 og i år 2012 vil vi se mange nye og også flere av de beste som er på vei tilbake igjen.

Powerdrift 2012:

Konkurransene har tidligere ofte blitt gjennomført på 1 dag. I 2012 går Powerdrift nye veier og har 6 runder som strekker seg over en hel helg med fart, spenning, blårøyk og festligheter  – 6 hele helger med full fokus på gromme biler! De som er bosatt i og rundt hovedstaden kan glede seg til actionfylte helgedager på Gardermoen International Raceway. 

Nivået blir stadig høyere på de norske førerne, og konkurransen tøffere. Publikum har de siste årene vist voldsom interesse for denne meget underholdene motorsportsgrenen. En spennende nyhet for alle som vil prøve bilen sin på banen er at Powerdrift i år åpner for frikjøring med registrerte biler.

Alt ligger til rette for at dette blir en sesong med mye gøy for både driftingførere og bilinteresserte generelt.

Powerdrift som organisjasjon var også med på å arrangere de Norske rundene i Nordic Drifting Series. Disse ble arrangert i sammen med rundene i den Norske Powerdrift serien. Gjennom Nordic Drifting Series har Powerdrift derfor gode forbindelser til tunge aktører i Finland og Sverige. Den største i Sverige er Bilsport. Kjørte en runde av Nordic Driftingseries på deres hoved arrangement på Mantorp i 2008, og Gatebil hvor det på deres arrangement på Mantorp også ble kjørt en runde i Nordic Drifting Series. I Finland har vi vår nære samarbeidspartner Mikael Forsman www.x-treme-fi som sammen med Powerdrift er hovedkjernen bak Nordic Drifting Series.

   

Sesongen 2012 vil bli et merkeår for drifting i Norge. Dette blir året hvor det hele blir tatt til et nytt nivå. Med alle nye sponsorer på trappene, TV dekning, god tid til markedsføring og planlegging, og ikke minst en kjemperekruttering av nye førere vil dette utvikle seg til å bli et knall år. Kan nevne Tor Olav Moen, Fredrik Øksnevad, Øyvind Øversveen, Tor Anders Ringnes, Kim Skedsmo, Ola Jæger osv. listen i år er lang! Samt et par meget dyktige jenter som er gode ambassadører for sporten!

 

Hjertelig velkommen!!!
 


Fredrikstad 09 April 2012

 

Tom Ole Svendsen